nedelja, 10. maj 2009

Tek ob žici

28km okoli Ljubljane smo pretekli v času 2:48:55. Blaž je prvič pretekel toliko kilometrov, na koncu je sicer imel nekaj manjših težav, vendar je vseeno z lahkoto premagal to razdaljo. Vidi se, da je zadnje mesece kar nekaj treniral. Upam samo, da ni bil ta njegov tek samo muha enodnevnica, ker vseeno je veliko lažje, če nas več teče. Kako smo se sploh prijavili na ta tek? Nimam pojma. Če vemo, da se Medo ne loteva organizacijskih stvari, da Blaž zaenkrat ni še za take stvari, sam pa tudi ne vem, da bi me to posebej veselilo. Saj vseeno.

Blaž, Medo pred tekmo



Na prizorišču smo slabi dve uri pred tekmo. Gremo do Čopove, kjer z Lojzetom, Boštjanom in Nežo, ki so glavni favoriti med mešanimi dvojicami, popijemo kavo, zraven pa kujemo taktiko. Blaž ne sme med tekmo nič govoriti (kar mu ni kaj prida uspevalo, razen zadnjih nekaj km, ko mu ni bilo do govora), vedno mora teči za nama, na okrepčevalnicah se ne ustavlja ampak mu midva nosiva pijačo in hrano. Tempo bomo imeli do vrha klanca med 5:30 in 6:00, potem pa gre lahko kakor hoče. Potem pa v šotor, skok v tekaške cunje in na štart. Ogrevanja kot ponavadi ni. Tega nas je navadil difovec Medo. In ker upoštevamo njegovo mnenje se držimo tega pravila. Na štartu se dobimo še z Ivotom, Matejem in Davidom. Imenujejo se Dim in ogenj. Kakšno smešno ime. David je sicer Lojzetov prijatelj, ki ga je velikodušno posodil Ivotovi ekipi.

Skozi celo tekmo smo se ravno z njimi šli, kdo bo prvi v cilju. Ubirali smo razne taktike, od poštenih (ne vem katera je bila poštena), do nepoštenih (z Medotam greva na stranišče, potem jih malce zadržujeva, nato pa v šprintu do Blaža; Blaž gre na okrepčevalnih postajah naprej, oni se ustavljajo, poskus osamitve Ivota)... Seveda pa so se tudi oni posluževali umazinih trikov (pogovor z Blažem, zrivanje s proge,...). So pa ti boji popestrili tek. Na koncu pa smo se izkazali s fair potezo. Ker sva z Medotam od prve okrepčevalnice, pa do konca nosila pijačo s seboj, sva jim na vzponu na Golovec dajala piti. In ravno to je bila poteza, ki je odločila zmagovalca. Pri spustu so nas sploh prvič na tekmi prehiteli, jo ucvrli naprej ter nas prehiteli za tri minute. Čestitke. Drugo leto se zopet vidimo. Blažu je šlo do vzpona presenetljivo dobro. Potem pa ga je začelo malce pobirati. Jedel, pil je absolutno premalo, vendar ker je po horoskopu in tudi sicer bik, ga ni bilo mogoče prepričati. Vendar pa je ta trma za ene stvari tudi dobra, zato niti za trenutek nisem podvomil, da ne bi prišel do cilja. Pa čeprav sem ga po klancu slišal stokati zaradi bolečin, ni bilo posebnega problema. Tako se je s tem tekom kvalificiral za letošnji tek trojk na Bledu, na tem mestu pa Ivotu sporočava, da ga mečeva iz ekipe. Krut je profesionalizem. Še enkrat čestitke Blažu za pretečenih 28km, naslednji cilj pa je 42km. Z Medotam ti obljubljavo isto ali še večjo pomoč na treningu, prav tako pa na tekmi. Greva s tabo od začetka pa do konca, ter obvezno potem še k tebi na piknik.

Blaž 5ur po tekmi


Tekaška srenja


Moj glavni navijač


Tek ob žici:

28km, 2:48:55, utrip 131/154, 280 vzpona

2 komentarja:

  1. dobr boj, vidim, da z medotom stavita na mlajše, a se obeta menjava generacij. Cela proga je bila 28.600, tako da je blaza verjetno tistih 600 metrov zjebal...

    OdgovoriIzbriši
  2. Zadnji kilometer je bil kr ok in mislim, da je bil še celo najhitrejši na celi progi. Moj srčni utrip v cilju je bil 204 :)
    Drugače pa hvala Medotu in Edotu za pomoč pri teku in da sta mi omogočila to trpljenje.

    OdgovoriIzbriši